0
kn0,00
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Skladištenje batata

Skladištenje batata

Kada dođete do ove faze, znači da je godina bila uspješna ali ako ovaj korak napravite krivo sav trud ode u propast.

Nakon vađenja iz zemlje batat je potrebo dehidrirati, osušiti ili konzervirati. Koristite naziv koji vam je najdraži ali taj korak nikako nemojte preskočiti.
Dehidracija se radi kako bi se iz vanjskog dijela batata isušila voda te zatvorile sve “rane” na njemu.
Dehidracija traje 3-7 dana, zagrijavajući prostor od 30-35 C. Dehidracija se vrši uspješnije i kraće traje ako se u prostoru nalazi odvlaživač koji vlagu pokupi van.

Batat se skladišti u suhim, mračnim skladištima s stalnom minimalnom temperaturom od 12 C i max vlažnosti od 65%.
Neka vam ovaj 12C ne bude skup jer sve ispod 10C je pogubno za batat,  s vremenom će lagano početi tuljenje i propadanje.

Ako se pridržavate svih gore navedenih uvjeta, batat može stajati uskladišten i više od 12 mjeseci.

Batat, nakon 9 mjeseci u skladištu
batat

Batat pripremljen za dehidraciju

.

Login

Lost your password?